Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підбила підсумки подачі електронної звітності у другому кварталі 2012 року


13.08.2012 10:02

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбила підсумки подачі електронної звітності за другий квартал 2012 року.

«Так, вже вкотре регулятор спостерігає позитивну динаміку подачі звітності у вигляді електронних документів, і цей тренд є закономірним, адже Комісія намагається зробити систему подачі інформації до регулятора зрозумілою та простою. Більше того, нами постійно ведеться робота з удосконалення та модернізації цього механізму, оскільки ми розуміємо важливість оперативної подачі повної та своєчасної інформації до регулятора, адже це є запорукою ефективних рішень щодо регулювання діяльності профучасників. Зауважу, що станом на початок липня поточного року кількість професійних учасників, що зареєстровані в системі подання адміністративних даних у вигляді електронних документів збільшилась на 44 компанії, і наразі цей показник складає 271 профучасник», - зауважив Андрій Заїка, начальник управління інформаційних технологій НКЦПФР.

Загалом, обсяг інформації, поданої до регулятора в електронному вигляді, за даний період зросла майже на 28 % у порівнянні з першим кварталом. Найбільшу динаміку у наданні інформації у такий спосіб продемонстрували торгові цінними паперами та зберігачі. Якщо говорити про перших, то кількість їх електронних звітів зросла майже на 50 %, що ж стосується других, то цей показник за зазначений період збільшився на 68 %. Крім того, стабільно і систематично надають інформацію за допомогою електронної системи компанії з управління активами, депозитарії та біржі.

В рамках реалізації концепції системи моніторингу фондового ринку регулятор модернізує подачу звітності від усіх профучасників. Так, протягом поточного року НКЦПФР вже схвалила низку рішень, які спрямовані на вдосконалення системи подачі звітності біржами, зберігачами, депозитаріями, реєстраторами цінних паперів, управителями іпотечним покриттям, а також торговцями цінними паперами. Новий формат подачі інформації у вигляді XML файлів – простий, оперативний, сучасний та якісний спосіб подачі електронних документів.


Теги: | | НКЦПФР | електронний документообіг | XML-файли |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.