Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підбиває підсумки участі у Щорічній конференції IOSCO-2012


24.05.2012 09:35

Анатолій Амелін, Член НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) завершив свою поїздку до Пекіну, де він представляв регулятор на Щорічній конференції IOSCO (International Organization of Securities Commissions - Міжнародній організації, що об’єднує регуляторів фондового ринку). Захід тривав з 13 по 17 травня 2012 року і зібрав учасників майже з усього світу.

За словами пана Амеліна, результати участі Комісії в конференції можна оцінити як досить високі. «По-перше, нам вдалося поновити діалог з IOSCO стосовно приєднання до Багатостороннього Меморандуму про взаєморозуміння, співробітництво та обмін інформацією, ключового документу міжнародного рівня на фондовому ринку. Його підписання не тільки дозволить Комісії долучитись до кращих стандартів та практик ефективного регулювання та мати можливість обміну інформацією з іноземними колегами, насамперед, в частині правопорушень, а й надасть новий статус Комісії серед міжнародної фондової спільноти», - зазначив Член Комісії.

Окрім того, на конференції Комісія виступила з ініціативою провести оцінку ефективності регулювання вітчизняного ринку цінних паперів згідно до Принципів та Цілей IOSCO, та керівництво Організації підтримало таку ініціативу НКЦПФР. Наразі очікується візит представників IOSCO до України з метою проведення тренінгу щодо аспектів та питань такої самооцінки. «Сподіваюсь, що резолюція IOSCO стосовно того, що необхідно змінити у регулюванні фондового ринку України допоможе нам підвищити ефективність нашої роботи і, отже, і нашого ринку», - висловив надію Анатолій Амелін.

Також варто зазначити, що в ході конференції пан Амелін провів зустріч з Дмитром Панкіним, Головою Федеральної служби з фінансових ринків, регулятору фондового ринку Російської Федерації, на якій сторони досягли домовленості про підписання двостороннього Меморандуму про взаєморозуміння. «Текст документу готовий і погоджений обома регуляторами, тож вже влітку ми плануємо візит до Москви, де зможемо підписати Меморандум та обговорити план співпраці й обміну досвідом», - повідомив Анатолій Амелін.

Окрім конкретних домовленостей, пан Амелін брав активну участь у конференції, відвідавши низку сесій, панельних дискусій та семінарів з розвитку ринку, в тому числі, присвячених розвитку ринку корпоративних облігацій та розвитку бази інституційних інвесторів.

Як свідчить досвід, участь представників Комісії у подібних заходах сприяє налагодженню тіснішого та ефективнішого співробітництва з представниками світової спільноти, надає можливість проводити порівняльний аналіз практичного застосування вітчизняних і міжнародних концепцій та методів, розглядати пріоритети, тенденції та наслідки розвитку національних ринків.


Теги: | НКЦПФР | IOSCO | реглятори фондового ринку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.