Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підводить підсумки подачі електронної звітності за ІV квартал 2011 року


06.02.2012 14:44

НКЦПФР підвела підсумки подачі адміністративних даних та інформації професійними учасниками фондового ринку у вигляді електронних документів за ІV квартал 2011 року.

«Варто зазначити, що профучасники демонструють все більшу зацікавленість у подачі звітності таким способом, і це повністю відповідає нашим прогнозам, адже ми намагалися зробити процедуру максимально простою та зручною. В порівнянні з серпнем кількість учасників ринку, що скористалися таким видом подачі документів, збільшилася майже втричі. А це беззаперечно свідчить про своєчасність впровадження системи та її необхідність у сучасних умовах», - прокоментував Андрій Заїка, начальник Управління інформаційних технологій НКЦПФР.

Аналітичні дані за останній квартал 2011 року демонструють тенденцію до поступового збільшення користувачів електронним форматом подачі звітності. Серед профучасників, що скористалися системою електронної звітності, варто відзначити біржі, провідні інвестбанки, депозитарії тощо. Зауважимо, що протягом останнього періоду розпочали подавати адміністративні дані та інформацію у вигляді електронних документів такі професійні учасники фондового ринку, як компанії з управління активами.

«Найбільшою перевагою системи, на мою думку, є її оперативність та відмова від паперових носіїв, а використання електронного підпису робить подачу звітності ще й додатково захищеною. Загалом, перехід товариства до електронної подачі звітності значно спрощує процедуру та економить чимало часі і зусиль», - зазначив Артемій Єршов, генеральний директор інвестиційної компанії «Тройка Діалог Україна».

Наразі НКЦПФР продовжує роботу над розширенням можливостей подачі звітності від учасників і планує найближчим часом запровадити ще рад нововведень у цій сфері, що зробить зв’язок між регулятором та профучасниками ще простішим та доступнішим.


Теги: | НКЦПФР | адміністративні дані | електронні документи | професійні учасники |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.