Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР планує удосконалити законодавство з аудиторської діяльності на фондовому ринку


19.04.2012 16:56

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) ініціює низку змін до законодавчих актів, які регулюють аудит профучасників фондового ринку. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні Комісії, що мало місце 12 квітня 2012 року.

«Ми пропонуємо внести зміни у три Закони України, що регулюють сферу аудиту на фондовому ринку. Загалом, планується внести ряд поправок до Законів України «Про цінні папери і фондовий ринок», «Про державне регулювання ринку цінних паперів України» та до Закону «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність". Дані новації дозволять Комісії уточнити питання реєстру аудиторських фірм, що здійснюють перевірку профучасників ринку цінних паперів. Такі зміни дадуть змогу регулятору посилити вимоги до діяльності аудиторських фірм, що працюють на ринку цінних паперів, таким чином, ми будемо впевнені у компетентності та професійності компаній, які здійснюють перевірку. Крім того, і регулятор, і інвестори будуть впевнені у якості тієї інформації, що розкривається емітентом», - зауважив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства Комісії.

В цілому, змінами передбачається налагодження співпраці аудиторських фірм та регулятора, удосконалення процесу надання інформації до Комісії, крім того, деталізуються вимоги до аудиторів, бухгалтерів та аудиторських фірм, що працюють на фондовому ринку.

Наразі документ подано до профільних міністерств і відомств для отримання рекомендацій та побажань, а також розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі зацікавлені можуть залишити свої побажання.


Теги: | НКЦПФР | аудит профучасників | цінні папери | державне регулювання | аудиторські фірми |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.