Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР повідомляє деякі показники діяльності фондового ринку за січень-липень 2012 року


30.08.2012 10:41

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) повідомляє деякі показники діяльності ринку цінних паперів за сім місяців поточного року.

Впродовж періоду з січня по липень 2012 року на фондовому ринку України спостерігався стабільний інтерес до вкладів у інвестиційні фонди, а також вплив зовнішньоекономічних факторів на діяльність фондового ринку, про що свідчать останні показники.

Варто відзначити, що впродовж всього поточного року демонструють зростання обсяги реєстрації випусків акцій КІФ (корпоративних інвестиційних фондів). Так, даний показник збільшився порівняно з минулим роком на 5,35 млрд грн і становив 9,18 млрд грн. Що стосується зареєстрованих регулятором інвестиційних сертифікатів ПІФ (пайових інвестиційних фондів), то дана цифра склала 12,13 млрд грн, що менше на 19,95 млрд грн, ніж у 2011 році.

Якщо вести мову про об’єм виконаних біржових контрактів у цей період, то даний показник знизився на 11,92 % у порівнянні з 2011 роком і становив 120 млрд грн. Що стосується фінансових інструментів, з якими буди здійснені операції на організаторах торгівлі впродовж січня – липня 2012 року, то найбільший інтерес викликали державні облігації. Обсяг торгів цими інструментами становив 75,21 млрд грн, що складає 62,5 % від загального обсягу біржових контрактів. В той же час, обсяг торгів з акціями сягнув 17 млрд грн.

З повною версією звіту НКЦПФР про діяльність ринку цінних паперів впродовж січня-липня 2012 році можна ознайомитися на офіційному сайті регулятора.

Довідкові дані щодо кількості учасників фондового ринку:

Станом на 1 серпня 2012 року кількість ліцензій, що були видані Комісією становила 1 590, серед яких:

685 торгівцям цінними паперами;

381зберігачам цінних паперів;

156 реєстраторам власників іменних цінних паперів;

354компанії, що здійснюють управління активами інвестиційних інвесторів;

10 біржам;

2 депозитаріям.


Теги: | НКЦПФР | звіт регулятора | стан фондового ринку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.