Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР повідомляє про результати роботи фондового ринку у січні 2012 року


05.03.2012 17:02

НКЦПФР (Національна Комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбиває перші діяльності фондового ринку у 2012 року, тобто за січень поточного року.

Серед основних характеристик фондового ринку у січні – зростання активності у напрямі реєстрації цінних паперів та стабільність на біржовому ринку.

Так, протягом січня 2012 року Комісією було зареєстровано 17 випусків акцій на суму 1,17 млрд грн., таким чином, порівняно з січнем минулого року обсяг зареєстрованих випусків акцій збільшився на 447,02 млн грн.. Також регулятор зареєстрував 16 випусків облігацій підприємств на суму 1,45 млрд грн.

Що стосується обсягу біржових контрактів (договорів) з цінними паперами, то у цей період даний показник становив 13,95 млрд грн, що є сталим у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (у січні 2011 року обсяг біржової торгівлі дорівнював 14,07 млрд грн ).

Найбільший обсяг торгів за фінансовими інструментами на організаторах торгівлі протягом періоду було зафіксовано з державними облігаціями України – 6,45 млрд грн (або 46,24% від загального обсягу виконаних біржових контрактів на організаторах торгівлі) та акціями - на суму 3,27 млрд грн (або 23,44%).

«Безумовно, найпромовистішою характеристикою розвитку фондового ринку є його кількісні та якісні показники, які є свідченням нашої спільної з учасниками ринку роботи. Результати січня демонструють стале зростання ринку цінних паперів. Маю надію, що висхідний тренд, яким характеризувався ринок у минулому році, продовжиться і нині», - зауважив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

З повною версією звіту Комісії про стан фондового ринку за січень 2012 року можна ознайомитись на сайті регулятора.

Довідкові дані щодо кількості учасників фондового ринку
Комісією станом на 1 лютого 2012 року ліцензовано:
732 торговців цінними паперами;
387 зберігачів цінних паперів;
186 реєстраторів власників іменних цінних паперів;
359 компаній, що здійснюють управління активами інвестиційних інвесторів;
10 бірж;
2 депозитарії.


Теги: | випуск акцій | цінні папери | фінансові інструменти | НКЦПФР | біржові контракти |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.