Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР продовжує роботу із приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства


27.03.2013 15:37

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) продовжує розпочату раніше роботу із приведення діяльності емітентів у відповідність до «Закону про акціонерні товариства».

«Ми планомірно виконуємо своє завдання із приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства, яку регулятор розпочав ще у 2010 - 2011 роках, а саме до призупинення обігу акцій порушників. На одному із останніх засідань Комісіі, що мало місце 26 березня 2013 року, було прийнято низку чергових рішень щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів певних емітентів. Нагадаю, що як і у попередніх подібних резолюціях, відповідне обмеження стосується лише закріплення в депозитарній системі переходів прав власності на акції, водночас дозволяє товариствам проводити загальні збори та приймати необхідні для функціонування рішення», - розповідає Євген Воропаєв, Член НКЦПФР, відповідальний за даний вектор діяльності Комісії.

Так, регулятор схвалив рішення щодо зупинення внесення змін до систем реєстрів власників іменних цінних паперів та до систем депозитарного обліку цінних паперів у відношенні ряду емітентів, а саме ЗАТ «Мостобудівельне управління №8», ПрАТ «Агронафтогазсервіс», АТЗТ «Завод полімерних матеріалів», АТЗТ «Пікор», ПрАТ «Керченський скляний комбінат», ПрАТ «База відпочинку «Таврида-Азот», ВАТ «Монтажне управління №14» .

Нагадаємо, що до цього НКЦПФР зупинила обіг цінних паперів ВАТ «Саратський райагропостач», ВАТ «Татарбунарська сукняна фабрика», ВАТ «Насінницький радгосп «Перше Травня», ВАТ «ОКЗ», ВАТ «ОДБК», ВАТ «Октябрський», ВАТ «Весело-кутський комбінат хлібопродуктів», ВАТ «Буяликський комбінат хлібопродуктів» та ВАТ «Коростенський щебеневий завод». Зауважимо, що рішення про зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів емітентів прийняті Комісією на строк до усунення порушення. Загалом, за очікуваннями фахівців регулятора, протягом поточного року може бути прийняли близько 5 тисяч відповідних рішень.

"Звісно, Комісія продовжуватиме роботу із приведення діяльності емітентів до законодавства, і незабаром можна буде очікувати прийняття ще низки подібних рішень", - резюмував пан Воропаєв.


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.