Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР продовжує роботу над Положенням про об'єднання професійних учасників фондового ринку


10.12.2012 11:40

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) продовжує роботу над Положенням про об'єднання професійних учасників фондового ринку. Дане рішення було прийнято 4 грудня 2012 року на черговому засіданні регулятора.

«Дане Положення, яке врегулює роботу об'єднань та фондовому ринку, дійсно необхідно вітчизняному ринку цінних паперів, адже ці інституції покликані сприяти розвитку фондового ринку, представляючи інтереси його учасників. Нагадаю, що даним документом передбачається урегулювання порядку реєстрації об'єднання професійних учасників (ОПУ) фондового ринку, їх прав та обов'язків, а також анулювання їх реєстрації. До того ж, в документі чітко прописані вимоги довнутрішніх документів ОПУ та СРО (саморегулівнихорганізацій), а такожвимоги до державного нагляду і контролю за їх діяльністю. Новоюредакцією Положення ми врахували побажання та зауваження професійнихучасників фондового ринку. Крім того, доопрацювання актуалізованогоПоложення сприятиме захисту ринку від недобросовісних танекваліфікованих учасників ринку, а також покращить взаємодію міжчленами СРО та захистить їх інтереси», - зазначив Максим Лібанов, Директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Зауважимо, що даний документ розроблений Комісією з метою урегулювати діяльність об'єднань професійних учасників у відповідності до норм Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».

 Проект Положення вже розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі бажаючі мають можливість з ним ознайомитися.


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.