Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР провела чергове продуктивне засідання Стратегічної групи


29.05.2012 13:21

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) обговорила з учасниками ринку необхідність впровадження нормативного акту, що регулюватиме питання маржинальної торгівлі на вітчизняному фондовому ринку, провівши засідання Стратегічної групи, що працює при Комісії. Окрім керівництва регулятора, в заході взяли участь представники провідних профучасників фондового ринку - «Української біржі», «Dragon Capital», ІГ «Універ», асоціації «Фондове партнерство», «Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв» та ін.

Відкриваючи засідання, Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР, зауважив, що це перша подібна зустріч регулятора з представниками ринку за останні три місяці та висловив сподівання, що результативність таких засідань буде лише підвищуватись.

В рамках заходу експерти обговорили питання управління цінними паперами на вітчизняному фондовому ринку, розглянули стан виконання акціонерними товариствами законодавства, що регулює їх діяльність, а також зупинилися на необхідності подати на розгляд регулятора вдосконаленого Положення, що регулюватиме маржинальну торгівлю. Даний документ був розроблений НКЦПФР спільно з учасниками ринку, і найближчим часом Комісія має намір детальніше зупинитися на змісті документу та більш тісно співпрацювати у цьому питання з професійними учасниками.

«Даний документ необхідний не тільки регулятору, а передусім, учасникам ринку. Велику роботу у цьому напрямі зробив Олександр Стародубцев, Член Стратегічної групи. Маю надію, що наша плідна співпраця закінчиться прийняттям даного Положення, яке ми плануємо найближчим часом. Важливо, що засідання Стратегічної групи дають нам реальні рішення щодо покращення регулювання ринку, а не закінчуються на етапі ідей і пропозицій. Наразі ми мали змогу обговорити кілька важливих питань, над якими продовжимо спільну роботу вже найближчим часом», - прокоментував засідання пан Тевелєв.

Крім того, одним із важливих питань, що були обговорені на зустрічі, стало вдосконалення комплексного законопроекту «Про удосконалення законодавства про цінні папери», зареєстрований у Верховній Раді за номеро 8120-д, до створення якого керівництво Комісії запропонувало долучитися і представникам професійних учасників, що входять до складу Стратегічної групи регулятора.

Нагадаємо, що Стратегічна група при НКЦПФР – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган Комісії, що має на меті наблизити регулювання українського фондового ринку до провідних міжнародних стандартів. Куратором роботи Стратегічної групи є Олексій Тарасенко, Член Комісії.


Теги: | НКЦПФР | маржинальна торгівля | цінні папери |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.