Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР провела чергове засідання робочої групи з реалізації Пілотного проекту щодо мінімізації стресових активів банків


27.06.2012 11:35

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела чергове засідання з реалізації Пілотного проекту щодо мінімізації стресових активів банків, яке відбулося 25 червня 2012 року.

В рамках зустрічі члени робочої групи обговорили питання забезпечення практичної реалізації проекту та зупинилися на змінах у нормативні акти, що регулюватимуть цей напрямок. Основним завданням реалізації Пілотного проекту є отримання інститутами спільного інвестування додаткових інструментів для провадження діяльності, а також звільнення банків від стресових активів.

«Серед основних цілей зустрічі було обговорення змін до регуляторної бази, які ініціює Комісія. Наразі проект оприлюднюється на сайті і ми хочемо отримати пропозиції та зауваження від професійних учасників, що безпосередньо мають відношення до провадження цієї діяльності. Документ, який ми обговорюємо, є базисом для подальшої роботи у цьому напрямку», - зазначила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання інституційних інвесторів НКЦПФР.

Планується, що подальші зміни в регуляторну базу стосуватимуться, зокрема, методики бухгалтерського обліку, порядку розміщення цінних паперів, оцінки вартості активів фондів тощо. У роботі над проектом беруть участь фахівці НКЦПФР, Національного банку, Нацкомфінпослуг, а також представників КУА, банків та саморегулівних організацій.
 


Теги: | НКЦПФР | стресові активи | ІСІ | оцінка вартості активів | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.