Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР провела чергове засідання Стратегічної групи


07.07.2012 10:09

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела чергове засідання Стратегічної групи, що мало місце 6 липня 2012 року. На зустрічі регулятор та учасники ринку обговорили основні питання корпоративних відносин в акціонерних товариствах та концептуальні напрями впровадження другого рівня пенсійної реформи.

Окрім керівництва Комісії, до участі в зустрічі долучилися представники провідних професійних учасників фондового ринку України, серед яких «Українська біржа», «Dragon Capital», асоціація «Фондове партнерство», «Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв» та інші.

«Питання, що були винесені на поточне засідання, надзвичайно важливі як для регулятора, так і для ринку, адже вони зачіпають стратегічні засади розвитку ринку цінних паперів. Важливо, що члени консультативно-дорадчого органу це розуміють і ведуть відкритий діалог, який дозволяє дійти згоди та знайти оптимальні шляхи вирішення таких концептуальних питань. Так, сьогодні ми зробили акцент на питанні корпоративних відносин, адже покращення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах - це одне з ключових завдань Комісії, над втіленням якого ми довго та серйозно працюємо. До речі, в рамках засідання з представниками ринку ми обговорили нещодавно розроблені регулятором зміни до закону про акціонерні товариства, і Комісія почула доцільні пропозиції до документу, які ми візьмемо до уваги і намагатимемося врахувати», - прокоментував результати заходу Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

Крім питання корпоративних відносин та обговорення можливості застосування санкцій до компаній, що не виконують норм законодавства про акціонерні товариства, члени Стратегічної групи розглянули концептуальні напрями впровадження другого рівня пенсійної реформи, зупинилися на плані заходів щодо його підготовки до запровадження, а також обговорили законодавчі ініціативи регулятора.

«Подібні зустрічі - ефективний інструмент для побудови якісної та цілеспрямованої роботи на фондовому ринку», - підбив підсумок пан Тевелєв.


Теги: | НКЦПФР | корпоративні відносини | професійні учасники |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.