Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР роз’яснила аспекти подання аудиторського висновку у складі регулярної річної інформації та внесла зміни до Порядку розкриття інформації емітентами цінних паперів


18.03.2013 16:48

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондовому ринку) схвалила зміни до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів та підготувала й затвердила роз'яснення «Про порядок застосування частини третьої статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо подання аудиторського висновку у складі регулярної річної інформації емітентами цінних паперів». Відповідні рішення були прийняті регулятором на черговому засіданні 12 березня 2013 року.

Згідно до роз’яснення регулятора, наразі в рамках діючого законодавства емітенти цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевих позик) мають проводити аудит річної фінансової звітності та подавати аудиторський висновок в складі регулярної річної інформації до Комісії.

У той же час, вдосконаленим Положенням про розкриття інформації емітентами цінних паперів передбачено, що надання аудиторського висновку в складі регулярної річної інформації стане не обов’язковим для певної категорії емітентів.

В першу чергу, це стосується емітентів, які здійснили приватне (закрите) розміщення цінних паперів, крім публічних акціонерних товариств, які здійснили таке розміщення цінних паперів, а також приватних (закритих) акціонерних товариств, які не здійснювали публічне (відкрите) розміщення цінних паперів. Зазначені категорії учасників ринку подаватимуть до регулятора лише відомості про аудиторський висновок за формою та в обсязі, зокрема, передбаченими вказаними змінами до Положення.

Детально ознайомитись зі змінами до положення та роз’ясненням регулятора можна на сайті Комісії.


Теги: | розкриття інформації | емітенти | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.