Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розробила Концепцію модернізації Системи моніторингу фондового ринку


29.03.2012 11:19

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні, що відбулося 27 березня 2012 року, схвалила Концепцію модернізації Системи моніторингу фондового ринку.

«Проблематика побудови такої системи стоїть вже давно, і є досить нагальним питанням для розвитку вітчизняного фондового ринку. Тому даний проект має бути базовим для створення концептуальної моделі системи моніторингу вітчизняного ринку», - запевнив Юрій Бойко, Директор АРІФРУ (Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку), яке визначено виконавцем робіт за цією програмою.

За словами пана Бойка, проект Концепції розроблено з метою забезпечення розвитку та підтримки функціонування єдиної системи збору, обробки та аналізу адміністративних даних та інформацій від учасників фондового ринку з використанням технології електронного документообігу. Також розроблена Концепція покликана впровадити нову політику та технологію державного регулювання, основою якої є ведення оперативного моніторингу стану фондового ринку та запровадження новітньої технології прийняття рішень державного управління на базі Ситуаційного центру, яка разом із запровадженням системи пруденційного нагляду створить умови для формування привабливого інвестиційного клімату в Україні. Окрім того, даний документ має сприяти підвищенню якості державного управління, розширення доступності національних і світових інформаційних ресурсів, скорочення строків та підвищення якості передачі інформації, підвищення ефективності боротьби з правопорушеннями на фондовому ринку та підвищення рівня захисту та безпеки інформації.

«Результатом такого підходу до реформи системи моніторингу та подачі інформації стане уніфікована процедура подачі звітності, створення Єдиної бази даних в Комісії, яка буде корисною як для регулюючого органу, так і для учасників ринку. Таким чином, єдиний процес подачі інформації, будучи простим, зрозумілим та однотипним для всіх, стане основою для створення інформаційної системи фондового ринку, дійсно необхідної для всіх нас», - зауважив Директор АРІФРУ.

Найближчим часом фахівцями Комісії буде розроблено план заходів щодо реалізації даної Концепції модернізації Системи моніторингу фондового ринку.

Нагадаємо, що у минулому році необхідність розробки Системи моніторингу фондового ринку було обговорено та схвалено регулятором з учасниками фондового ринку, які разом з Комісією працювали у проектних групах для вирішення цього завдання.


Теги: | НКЦПФР | Юрій Бойко | електронний документообіг | державне управління | система моніторингу | АРІФРУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.