Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розробила Концепцію проекту Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку


07.09.2012 10:02

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Концепцію проекту Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку. Дане рішення було прийнято 4 вересня 2012 року на черговому засіданні регулятора.

«Передусім, відзначу, що розроблений регулятором документ надзвичайно важливий для діяльності ринку, адже покликаний урегулювати функціонування об’єднань профучасників та удосконалити нормативну базу, за якою вони працюють сьогодні. Ми сподіваємось, що прийняття даного документу, в першу чергу, дозволить зменшити регуляторний вплив держави на профучасників, удосконалить низку правил та стандартів, які є обов’язковими для усіх членів таких об’єднань. Крім того, документ сприятиме захисту ринку від недобросовісних та некваліфікованих учасників ринку, а також покращить розвиток взаємодії між членами СРО та захистить їх інтереси у взаємовідносинах із владою», - зазначив Максим Лібанов, Директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Так, документ прописує мету прийняття даного проекту, основні проблеми, що пропонується вирішити, необхідні заходи для реалізації Концепції, принципові позиції нормативного акта та очікувані результати від прийняття документу.

Загалом, дана Концепція була розроблена Комісією з метою урегулювати діяльність об’єднань професійних учасників, у відповідності до норм Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», що набуде чинності на початку 2013 року, та привести нормативну базу НКЦПФР у відповідність до норм законодавства.

Найближчим часом проект Концепції буде розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі бажаючі матимуть можливість з ним ознайомитися.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.