Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розробила концепцію закону, що удосконалить діяльність акціонерних товариств Обговорення


08.05.2012 12:06

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку) розробила концепцію закону, що удосконалить діяльність акціонерних товариств на фондовому ринку. Відповідне рішення «Щодо концепції проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо удосконалення діяльності акціонерних товариств)» було прийняте на останньому засіданні регулятора, що мало місце 26 квітня 2012 року.

«Передусім, концепція Закону розроблена задля підвищення ефективності та удосконалення корпоративного управління в акціонерних товариствах. Зокрема, концепцією ми пропонуємо можливі шляхи покращення корпоративних відносин вже на законодавчому рівні. Нами розроблено зміни до ряду кодексів та законів, що регулюють цей напрям діяльності в Україні. Зокрема, підвищення рівня корпоративного управління та корпоративної етики – це ключова задача Комісії, і ми розуміємо необхідність впровадження даних змін до чинного законодавства. Впевнений, це дозволить удосконалити низку проблемних питань, в тому числі, які стосуються придбання акціонерними товариствами власних акцій, подання інформації до регулятора, визначення ринкової вартості цінних паперів, удосконалення проведення загальних зборів тощо. Загальновідомо, що успішний розвиток корпоративного сектору в Україні тісно пов’язаний з розвитком цивілізованого корпоративного управління, а вдосконалення останнього, в свою чергу, забезпечує вітчизняному та іноземному інвестору надійний захист прав власності, виробництву – ресурси для подальшого розвитку, державі – ефективне управління процесами на ринку цінних паперів», - зазначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Крім того, даний документ підготовлений з метою подальшої розробки законопроекту, що покликаний адаптувати Закон України «Про акціонерні товариства» до норм директив Європейського Союзу.

Наразі документ розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі зацікавлені можуть залишити свої коментарі та побажання; також концепція направлена на узгодження до профільних міністерств і відомств


Теги: | НКЦПФР | діяльність акціонерних товариств | корпоративне управління | загальні збори | захист прав інвесторів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.