Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила концепцію доступу іноземних емітентів на вітчизняний фондовий ринок


13.04.2012 08:53

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Концепції доступу на український фондовий ринок фінансових інструментів іноземних емітентів, активи яких розташовані в Україні. Відповідне рішення було прийнято на зсіданні регулятору 10 квітня 2012 р.

«Тема обігу цінних паперів іноземних емітентів не є новою для розгляду, але наразі набула більшої актуальності в зв’язку із наявністю великої зацікавленості з боку вітчизняних операторів та самих емітентів. Розуміючи такий інтерес з боку учасників ринку, Комісія ще восени минулого року розробила Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України, базовий документ у цій галузі,який ми активно обговорювали з громадськістю та іншими регуляторами. А наразі ми, з метою подальшого поступу у цьому питанні, спільно з учасниками ринку розробили таку Концепцію, яка доповнить вже існуючі напрацювання Комісії», - коментує ініціативу НКЦПФР Олексій Петрашко, Член Комісії.

За словами пана Петрашка, концепція охоплює питання, пов’язані із доступом на український фондовий ринок фінансових інструментів таких іноземних емітентів, переважаюча питома частка активів яких знаходиться в Україні, причому наша держава є основною країною, де такі компанії ведуть свій бізнес.

Насамперед, документ передбачає комплексну реалізацію заходів, спрямованих на активізацію публічного ринку акцій та всього фондового ринку, що має на меті активізацію залучення на ринок локальних інвесторів та вирішення проблеми дефіциту в Україні цінних паперів з високими інвестиційними характеристиками, залучення значно більшого кола іноземних інвесторів на вітчизняний фондовий ринок, адекватне ціноутворення на цінні папери та розширення лінійки інструментів інвестування в Україну та можливість диверсифікації активів, що є актуальним як для національних, так і для міжнародних інституційних інвесторів. Концепція описує як кроки щодо нормативно-правового забезпечення діяльності таких компаній, так і організаційні заходи та спільні кроки з іншими інституціями.На думку розробників документу, все це сприятиме побудову більш ефективного вітчизняного фондового ринку з інфраструктурою, що відповідала б кращим міжнародним практикам.

«Реалізація заходів, передбачених у Концепції, має позитивно вплинути на розвиток національного фондового ринку внаслідок покращення кількісних і якісних характеристик інструментарію біржової торгівлі, поширення можливостей для інвестування в Україну, модернізації інфраструктури національного фондового ринку», - резюмує Член Комісії.


Теги: | НКЦПФР | фінансові інструменти | іноземні емітенти | фондовий ринок |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.