Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Концепцію розвитку ринку облігацій


08.01.2013 11:04

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення «Про схвалення проекту Концепції розвитку ринку облігацій». Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора.

«З огляду на незначний час існування ринку облігацій, їх роль як ефективного заходу залучення капіталу в національній економіці, на жаль, вкрай низька, незважаючи на існування періодів інтенсивного розвитку цього сегменту ринку капіталу. Тому Комісією було підготовлено проект Концепції розвитку ринку облігацій, який урегулює, зокрема, запровадження біржових та інфраструктурних облігацій та такий важливий аспект як порядок визначення та впорядкування наслідків визнання емітента боржником, що прострочив виконання зобов’язань за облігаціями. Серед інших новацій, що пропонуються документом, - розширення переліку інформації, що зазначається у проспекті емісії облігацій, необхідність виокремлення із загального переліку облігацій таких, яким буде надано окремий статус, що передбачав би їх розміщення та обіг виключно серед осіб, що визнані відповідно до закону кваліфікованими інвесторами, а також спрощення процедури реєстрації облігацій місцевих позик», - відзначила Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

За словами пані Папаіки, також Концепцією передбачається впровадження інституту загальних зборів власників облігацій та інституту платіжного агента, на якого покладається контроль за розрахунками під час розміщення, погашення облігацій та у разі виплати відсоткового доходу за облігаціями.

Додамо, що даний регуляторний акт було розроблено відповідно до пункту 5 частини першої статті 7 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».

«Ми приділяємо значну увагу інструментарному наповненню ринку та захисту прав інвесторів, тому логічно, що ми сконцентрували зусилля на підготовці документу, що має на меті розвиток ринку облігацій», - резюмувала пані Папаіка.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі охочі зможуть ознайомитися з його текстом.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | облігації | концепція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.