Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Положення, що урегулює маржинальні операції на фондовому ринку


13.06.2012 11:41

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Порядок та умови провадження торговцем цінними паперами брокерської діяльності за договорами на брокерське обслуговування з подальшим врегулюванням зобов’язань клієнта, що покликано врегулювати маржинальні операції на фондовому ринку. Відповідне рішення було прийнято на засіданні регулятора 7 червня 2012 року.

«Одним із основних завдань, які ми переслідували, готуючи документ, був захист прав інвесторів, оскільки Порядок націлений на зменшення ризиків для них при здійсненні маржинальних операцій. Відтепер, згідно з документом, учасники ринку надаватимуть інформацію про такі угоди, тому регулятор матиме змогу контролювати цю сферу. Даний документ, в першу чергу, важливий виходячи з актуальності маржинальних операцій в нинішніх ринкових реаліях. Ми розраховуємо, що впровадження цього положення дасть нам можливість регулювати цей ринковий сегмент», - стверджує Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

Даний документ регламентує загальні вимоги до маржинальних операцій, порядок їх здійснення, визначає додаткові умови до договору на брокерське обслуговування, а також регулює граничний рівень маржі, при якому торговець не матиме права укладати договори або здійснювати операції через високий ступінь ризику. Учасники ринку відтепер надаватимуть дані про маржинальні операції не тільки як інформацію щодо брокерської діяльності, а будуть виокремлювати саме такі угоди, надаючи звітність до організаторів торгівлі та до регулятора.

Найближчим часом Порядок буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора, а також узгоджене з профільними міністерствами та відомствами.

 

Контакти:

Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553

Теги: | НКЦПФР | брокерське обслуговування | маржинальні операції | фондовий ринок |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.