Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Положення, що врегулює припинення діяльності депозитаріями цінних паперів


01.06.2012 11:48

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Положення про припинення провадження професійної діяльності на фондовому ринку – депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів, що покликано урегулювати механізм припинення діяльності депозитаріями цінних паперів. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 22 травня 2012 року.

За словами розробників документу, проект створювався регулятором, в першу чергу, з метою нормативно закріпити можливість припинення діяльності депозитаріями та захистити права інвесторів на цінні папери, що зберігаються депозитарною установою, а також на виконання завдання Президента з консолідації депозитарної системи України, що має на меті створення Центрального депозитарію України. До цього часу відповідного регуляторного акту не існувало, а відтак, отримати ліцензію на провадження діяльності ці професійні учасники могли, а припинення депозитарної діяльності не було врегульовано.

Зокрема, документ визначає порядок визначення депозитарія-правонаступника, прописує порядок дій при припиненні діяльності, механізм передання на зберігання баз даних, архіву тощо, а також контроль за виконанням учасниками ринку норм Положення.

Наразі документ вже погоджено з профільними міністерствами та відомствами, а також з учасниками ринку. Комісія врахувала побажання та зауваження від депозитаріїв, і автори документу сподіваються, що вже незабаром Положення буде затверджено на засіданні регулятора.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на сайті регулятора.


Теги: | НКЦПФР | депозитарна діяльність | професійна діяльність |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.