Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Порядок надання та розміщення інформації торговцями та біржами в загальнодоступній базі Комісії


18.12.2012 14:49

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Порядок подання та розміщення інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів торговцями цінних паперів та фондовими біржами. Відоповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора, що відбулося 11 грудня 2012 року.

«Перш за все, відзначу, що документ було розроблено регулятором з метою приведення існуючої нормативної бази Комісії у відповідність до норм чинного законодавства, згідно з якими торговці цінними паперами зобов’язані розміщувати дані в загальнодоступній інформаційній базі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про всі вчинені поза фондовою біржею ним або за його участю угоди, а також фондові біржі про всі вчинені на ній правочини щодо емісійних цінних паперів. Так, порядок регламентує строки та склад інформації, яку торговці цінними паперами та фондові біржі повинні розкривати. Зокрема, такі профучасники мають надавати відомості щодо найменування торговця цінними паперами чи фондової біржі, дати вчинення правочину, найменування емітента цінних паперів, вид фінансового інструменту, кількість цінних паперів, вартість таких цінних паперів тощо. Ми сподіваємось, що зазначена інформація дасть змогу інвесторам та іншим зацікавленим особам орієнтуватися у цінах на відповідні цінні папери, а також будуть мати оперативний доступ до актуальної інформації про угоди на організованому та неорганізованому ринку», - пояснює необхідність новацій Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців та фондових бірж НКЦПФР.

Зокрема, даний Порядок було розроблено відповідно до змін, які були внесені до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі охочі зможуть ознайомитися з його текстом, а також направлено до профільних міністерств і відомств для погодження.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | загальнодоступна база | положення |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.