Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила порядок складання та розкриття інформації КУА


16.05.2012 12:38

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Положення про порядок складання та розкриття інформації компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Таке рішення було прийнято на засіданні регулятора 8 травня 2012 року.

«Варто зазначити, що документ є довгоочікуваним серед компаній з управління активами, оскільки новації, запропоновані в ньому, значно спрощують систему подачі інформації до Комісії. Так, новий порядок запроваджує подання звітності компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, у вигляді електронних документів з використанням системи електронного документообігу та уніфікує вимоги щодо об‘єму та наповнення інформації, яка розкривається одним професійним учасником фондового ринку», - пояснює переваги документу Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Дане Положення визначає склад, порядок та терміни подання до Комісії компанією з управління активами або особою, що здійснює управління активами недержавних пенсійних фондів, інформації щодо фінансового стану компанії з управління активами, даних про результати діяльності та розрахунок вартості чистих активів інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів) та про управління активами недержавного пенсійного фонду (відкритого, корпоративного, професійного).

Наразі документ передано для погодження профільним мністерствам, а також розміщено на сайті Комісії для отримання коментарів від учасників ринку та громадськості.


Теги: | НКЦПФР | НПФ | КУА |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.