Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Порядок ведення реєстру аудиторських фірм, що перевірятимуть профучасників фондового ринку


23.07.2012 13:47

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила доопрацьовану редакцію Порядку ведення реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів. Таке рішення було прийнято регулятором на засіданні, що мало місце 19 липня 2012 року.

«Документ, за яким провадиться робота зараз, вже не відповідає нормам чинного законодавства та сучасному стану ринку, тому нами був розроблений більш сучасний та ефективний нормативний акт, що має на меті удосконалення регулювання даного питання. Ми плануємо, що актуалізований документ дасть можливість допускати до здійснення аудиту тільки ті аудиторські фірми, що добре себе зарекомендували раніше та мають репутацію добросовісних компаній. Порядок передбачає, перш за все, посилення з боку Комісії процесу допуску аудиторських фірм до надання аудиторських послуг на фондовому ринку», - зауважив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Загалом, порядок був доопрацьований з урахуванням норм Закону України 8120-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери» та зауважень та пропозицій, що надходили від учасників ринку та громадськості.

Найближчим часом документ буде повторно оприлюднено на офіційному сайті регулятора, де всі зацікавлені зможуть з ним ознайомитися.

 
 

Контакти:

Юлія Жулій

Прес-секретар НКЦПФР

+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | аудиторські фірми | реєстр аудиторів | діяльність на фондовому ринку | діяльність регулятора |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.