Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила проект Концепції стимулювання відкритих розміщень цінних паперів


18.06.2012 09:47

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Концепції стимулювання відкритих (публічних) розміщень цінних паперів. Таке рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 7 червня 2012 року.

«Ми передбачаємо, що завдяки механізмам, що описані в документі, регулятор матиме змогу розширити пропозиції цінних паперів, що будуть доступні для широкого кола інвесторів, а також підвищити їх зацікавленість у цінних паперах, що публічно розміщуються на ринку. Крім того, це дасть нам змогу покращити умови для залучення інвестиційного капіталу, передусім, на організованому ринку. Основною метою, яку переслідує регулятор у даному напрямку – це не лише створення більшої кількості інструментів, які будуть доступні для широкого загалу, а й підвищення рівня захисту інвесторів та гарантування їхніх прав», - стверджує Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР.

З цією метою Комісія планує удосконалити порядок емісії цінних паперів, зокрема акцій, у разі їх публічного розміщення,в тому числі, за рахунок скасування надмірних обмежень щодо можливості такого розміщення, а також зниження супутніх витрат. Крім того, регулятор планує застосовувати податкове стимулювання для придбання цінних паперів у процесі відкритого розміщення та стимулювання інституційних інвесторів.

«У даній Концепції ми прописали основні кроки, які має зробити регулятор задля покращення ситуації у цьому секторі. Варто зазначити, що документ передбачає необхідні кроки для досягнення поставлених цілей, а також шляхи для вирішення цих завдань. Крім того, ми приділили значну увагу проблемним питанням, що існують на сьогоднішній день у цьому напрямку. Тому сподіваюсь, що наші ініціативи будуть підтримані учасниками ринку, адже ми плануємо активне обговорення документу з ними», - зазначила пані Папаіка.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | захист прав інвесторів | захист інвесторів | розміщення цінних паперів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.