Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила проект рішення, що врегулює обслуговування операцій з цінними паперами іноземних емітентів у вітчизняній депозитарній системі


29.08.2012 12:04

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про врегулювання питання обслуговування операцій з цінними паперами  іноземних емітентів у Національній депозитарній системі України». Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні Комісії, що відбулося 28 серпня 2012 року.

За словами розробників документу, при його підготовці основною метою було приведення механізму обслуговування цінних паперів іноземних емітентів у відповідність нинішнім ринковим реаліям та потребам. Якщо говорити про зміст резолюції, то регулятором встановлюються вимоги до зберігання та обслуговування таких цінних паперів, передбачається обслуговування операцій емітента з розміщеними ним цінними паперами у бездокументарній формі випуску, а також визначаються норми до складання зведеного облікового реєстру Національним депозитарієм України. Також варто зауважити, що проектом рішення пропонується внести зміни до кількох основоположних документів у цій сфері, що дасть можливість урегулювати питання обігу цінних паперів іноземних компаній вітчизняними депозитаріями та створити сприятливі умови для стимулювання обігу таких цінних паперів в Україні.

Так, проект рішення передбачає внести зміни до Положення про депозитарну діяльність, Положення про розрахунково-клірингову діяльність, Положення про порядок складання адміністративних даних депозитарними установами, що здійснюють депозитарну діяльність зберігача цінних паперів, а також до Порядку заповнення зберігачами цінних паперів електронних форм адміністративних даних.

Проект рішення було розроблено відповідно до Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів України» та «Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу  цінних паперів в Україні», а також з урахуванням розробленого регулятором Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів на український фондовий ринок.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора та направлено на погодження до профільних міністерств і відомств.

 


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553

Теги: | НКЦПФР | операції з цінними паперами | депозитарна система | депозитарна діяльність |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.