Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила зміни до нормативних актів, що регулюватимуть роботу ІСІ зі стресовими активами банків


21.06.2012 10:59

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила зміни до нормативних актів, що регулюватимуть роботу ІСІ зі стресовими активами банків. На черговому засіданні регулятора члени Комісії схвалили рішення «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Дані зміни до нормативних актів – це перший крок регулятора до втілення проекту щодо роботи інститутів спільного інвестування зі стресовими активами банків. На сьогодні ми вносимо зміни до декількох окремих нормативних документів Комісії. Так, відповідні зміни будуть внесені до трьох документів Комісії, і вони нададуть змогу НКЦПФР підвищити контроль за роботою ІСІ із проблемними активами банків», - зазначає Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Відповідні зміни будуть внесені до Положення про склад та структуру активів інститутів спільного інвестування, Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів, а також до Положення про порядок припинення корпоративного інвестиційного фонду та розрахунків з його акціонерами при ліквідації.

«Серед основних змін до згаданих документів, зокрема - вимога, що унеможливлює безумовне списання заборгованості за залученими до складу активів фондів борговими зобов’язаннями у формі прав вимоги, та вимога, за якою переоцінка вартості права вимоги за кредитними договорами у складі активів венчурного ІСІ здійснюється з урахуванням рекомендацій НБУ», - зауважує пані Симоненко.

Найближчим часом документ буде оприлюднений на офіційному сайті Комісії, де всі зацікавлені матимуть змогу ознайомитися з його змістом, а також буде направлено на погодження до профільних міністерств і відомств.


Теги: | НКЦПФР | ІСІ | НБУ | КІФ | активи банків |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.