Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР стала до виконання своїх функцій та повноважень


13.01.2012 10:01

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) стала до виконання своїх функцій та повноважень, визначених Законом України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та Указом Президента України від 23.11.11 № 1063/2011 «Про Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку». Відповідне рішення було прийнято на першому засіданні національного регулятору, що відбулося 12 січня 2012 року.

«Комісія виконувала і виконує всі покладені на неї державні функції і реалізує свої повноваження. Регулятор не припиняв і не припиняє свою діяльність, керуючись принципами безперервності та послідовності виконання функцій, покладених державою», - зазначив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

Як було зауважено під час розгляду питання, в межах виконання функцій державного регулювання ринку цінних паперів, на період ліквідації ДКЦПФР (Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку), Центральний апарат та територіальні органи ДКЦПФР забезпечують діяльність НКЦПФР.

В той же час, з метою забезпечення реалізації єдиної державної політики на ринку цінних паперів України та  виконання вимог законодавства, на засіданні Комісії був затверджений План діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з підготовки проектів регуляторних актів на 2012 рік. Планується, що регулятор спрямує свої зусилля на реалізацію таких завдань, як збільшення капіталізації та ліквідності фондового ринку, удосконалення ринкової інфраструктури та принципів саморегулювання, поліпшення механізмів захисту прав інвесторів, вдосконалення умов і правил державного регулювання та нагляду на фондовому ринку та ін.

Нагадаємо, що згідно до указу  Президента України № 1064/2011 від 23 листопада 2011 року, Головою НКЦПФР призначений пан Дмитро Тевелєв. 26 та 28 грудня 2011 року Президент призначив Членів НКЦПФР - Олега Мозгового, Олексія Петрашка, Анатолія Амеліна, Костянтина Кривенка, Олексія Тарасенка та Євгена Воропаєва.


Теги: | ДКЦПФР | НКЦПФР | діяльність регулятора |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.