Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР створює Експертну раду з питань корпоративного управління


10.01.2013 11:17

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку), ставлячи на меті розвиток корпоративного управління в Україні, прийняла рішення про створення Експертної ради з питань корпоративного управління при регуляторі.

Головою Експертної ради з питань корпоративного управління та корпоративних фінансів призначено Анатолія Амеліна, Члена НКЦПФР.

«Перш за все, ключовим завданням Експертної ради при Комісії є наближення вітчизняних стандартів корпоративного управління до світових, підготовка пропозицій щодо формування єдиної державної політики в сфері корпоративного управління в акціонерних товариствах, а також визначення місця, ролі та пріоритетних напрямів розвитку корпоративного управління у системі економічних відносин в країні та за її межами», - зауважив Анатолій Амелін, Член НКЦПФР та Голова ради.

Серед завдань Експертної ради також є підготовка пропозицій щодо запровадження та розвитку загальноприйнятих принципів корпоративного управління, здійснення моніторингу стану корпоративного управління в акціонерних товариствах, внесення пропозицій про його удосконалення з урахуванням тенденцій розвитку в сфері корпоративних відносин, розробка пропозиції щодо наукового, навчально-методичного та організаційного забезпечення процесу реформування корпоративних відносин тощо.

Додамо, що зазначене рішення розроблено відповідно до Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні». Окрім того, рішенням затверджується склад Експертної ради з питань корпоративного управління при НКЦПФР.

Так, до Експертної ради входитимуть Члени Комісії, фахівці регулятора, експерти ринку, міжнародні організації, науковці, що мають відношення до реалізації політики розвитку фондового ринку і корпоративного управління.

Серед членів органу - Олексій Петрашко, Олексій Тарасенко, Члени НКЦПФР, Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів Комісії, Максим Лібанов, Директор Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР, Олена Васильченко, керівник проектів ПрАТ «КІНТО», Микола Волков, позаштатний радник Голови регулятора, партнери юридичної фірми «Астерс», Олександр Окунев, керівник Центру корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу, Діана Смахтіна, директор компанії «Sigma Bleyzer», Вікторія Страхова, експерт з правових та регуляторних питань, Програми розвитку фінансового сектору (USAID/FINREP-II) та ін.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 25 53
 


Теги: | НКЦПФР | корпоративне управління |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.