Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР та АРІФРУ взяли участь в інтернет-конференції «Біржова УНІВЕРсіада 2012»


02.02.2012 10:06

НКЦПФР та АРІФРУ взяли участь в інтернет-конференції «Біржова УНІВЕРсіада 2012», що відбулася 1 лютого 2012 року в рамках старту чемпіонату з інтернет-трейдінгу.

Станом на 1 лютого у конкурсі зареєструвалось 52 команди з 31 вишу. Під час інтернет-конференції НКЦПФР представляла Юлія Жулій, керівник прес-служби Комісії, а на запитання щодо роботи АРІФРУ слово тримав Юрій Бойко.

Представимо низку запитань, що лунали на адресу Комісії та АРІФРУ:

Інна Лужецька, студентка, КНУ ім. Шевченка:
Добрий день! Маю запитання до представника Національної комісії. Юліє, з якою метою регулятор підтримав проведення "Біржової

універсіади"?

Юлія Жулій, Керівник Прес-служби ДКЦПФР

Інно, дякую за Ваше запитання! Підвищення фінансової грамотності - одне із ключових завдань Комісії, з цією метою ми разом з АРІФРУ розробили Програму підвищення фінансової грамотності. В рамках її реалізації і було прийнято рішення підтримати проведення чемпіонату

Анна:
Скажіть будь-ласка, яку участь бере Комісія у проведенні чемпіонату?

Юлія Жулій, Керівник Прес-служби ДКЦПФР

Анно, дякую за Вашу зацікавленість у нашій роботі. По-перше, Комісія разом з АРІФРУ патронують Біржову універсіаду. Крім того, наші представники (Олег Мозговий, Член Комісії, та Юрій Бойко, Директор АРІФРУ) є членами конкурсної комісії Універсіади. Сподіваюсь, що наші знання та досвід допоможуть українським студентам набути практичних навичок з інтернет-трейдингу.

Дмитро:
Питання до держрегулятора: яких результатів Ви плануєте досягти завдяки проведенню Універсіади? Дякую!

Юлія Жулій, Керівник Прес-службы ДКЦПФР

Передусім, ми прагнемо дати можливість молодому поколінню фінансистів та економістів спробувати свої вміння в реальних умовах на справжніх біржах. Дати молоді розуміння того, що фондовий ринок – це прибутково та перспективно.
Таким чином, від конкурсу ми очікуємо поширення більш глибоких знань серед української молоді про фондовий ринок, за допомогою яких будь-який приватний інвестор зможе забезпечити своє стабільне фінансове майбутнє, і, таким чином, сприяти розвитку української фондової системі в цілому.

Валерія
Які заходи вже були проведені в рамках Програми фінансової грамотності? Які ще плануються?

Юрій Бойко, Директор АРІФРУ

Валеріє, заходи, які планується реалізовувати в програмі, - дуже різнопланові, так як цей напрям роботи поділено на різні вектори, в тому числі, і освітній. Цей вектор дуже вагомий і значущий для нас у цій Програмі.

Іван
Чи планує Комісія проведення подібних заходів у співпраці з ринком в майбутньому?

Юлія Жулій, Керівник Прес-служби ДКЦПФР

Іване, так плануємо. Комісія і АРІФРУ підтримують будь-які ініціативи такого роду. У майбутньому ми плануємо проведення різних заходів, і при цьому розраховуємо, що учасники ринку стануть нашими партнерами. Популяризація та розвиток Фондового ринку - це наша спільна справа.

Інна Лужецька, студентка, КНУ ім. Шевченка
Моє запитання адресоване директору АРІФРУ, Юрію Бойку. Що таке Програма фінансової грамотності? Хто її автор? Дякую за Відповідь.

Юрій Бойко, Директор АРІФРУ

Дякую за запитання, Інно. Ініціювали Програму підвищення фінансової грамотності ми, НКЦБФР і АРІФРУ, і вона відразу знайшла всебічну підтримку з боку учасників фондового ринку. Виконуючи завдання цієї Програми, ми хочемо дати громадськості інформацію про фондовий ринок, про можливості, відкриті перед кожним. Реалізувати її ми спільно з НКЦБФР плануємо в цьому і наступному році і, звичайно ж, при цьому дуже важлива думка і участь всіх учасників ринку.
.
Сергій Едуардович, викладач
Чому про такий масштабний і унікальний у своєму роді студентський проект практично не говорять у ЗМІ? Невже це не цікаво чи дана інформація навмисно приховується від широких мас?

Юлія Жулій, Керівник Прес-служби ДКЦПФР
Сергію Едуардовичу, ми також стурбовані питанням повноцінного висвітлення в ЗМІ нашого проекту. Адже наша мета - не тільки підвищення фінансової грамотності серед студентів, але і максимальна поінформованість про захід пересічних громадян. Ми працюємо в цьому напрямку зі ЗМІ і, сподіваємося, що скоро зі сторінок видань Ви дізнаєтесь про результати конкурсу.

Іван Петрунев, студент КНЕУ
Запитання, мабуть, до Комісії: проект, безумовно, важливий для розвитку фондового ринку, але наскільки він допоможе самим учасникам? Я маю на увазі, чи є попит на такого роду фахівців, чи є держзамовлення?

Юрій Бойко, Директор АРІФРУ
Іване, судіть самі. Згідно за даними Комісії про кількість ліцензованих учасників фондового ринку станом на 1 січня 2012 року, в Україні зараз функціонують:
38 торговців цінними паперами,
85 зберігачів ЦП
89 реєстраторів
10 бірж
2 депозитарію,
а також видано 347 ліцензій на управління активами.
Більше того, в Україні зараз понад 10 тис. приватних інвесторів, задіяних в інтернет-трейдингу, і їх кількість постійно збільшується.
Думаю, що студентам-майбутнім фінансистам є де себе реалізувати.
Що стосується попиту з боку учасників ринку, то, як і в багатьох інших сегментах, фондова спільнота відчуває брак професійних кадрів і "молодої крові". Тому сподіваюся, що цей проект задовольнить запити всіх - і "замовників" (тобто роботодавців), і, звісно, студентів.

Валерій Шепетько, студент КНУ ім.Шевченка
І все таки, повертаючись до Програми підвищення фінансової грамотності: які конкретно проекти заплановані на найближчий час?

Юлія Жулій, Керівник Прес-служби ДКЦПФР
Валерій, думаю, що про нові аспекти реалізації Програми підвищення фінансової грамотності можна буде говорити після підбиття підсумків Біржової універсіади. Сподіваюся, що це будуть такі ж загальнонаціональні, затребувані і цікаві проекти, як і чемпіонат з інтернет-трейдингу. Крім того, ми розраховуємо і на подальшу підтримку наших починань учасниками ринку.


Теги: | АРІФРУ | Юрій Бойко | НКЦПФР | Біржова УНІВЕРсіада 2012 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.