Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР удосконалює процедуру ліцензування профучасників з управління іпотечним покриттям


10.02.2012 12:17

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) удосконалює процедуру ліцензування профучасників з управління іпотечним покриттям. На засіданні регулятора, що відбулося 7 лютого, були прийняті рішення про затвердження змін до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження діяльності з управління іпотечним покриттям та її анулювання та про затвердження ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів – діяльності з управління іпотечним покриттям

За словами розробників документів, дані зміни були прийняті у зв’язку із новими законодавчими нормами, що, зокрема, передбачені набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо іпотечних облігацій».

«Документами встановлюються вимоги, обов’язкові для виконання при провадженні діяльності з управління іпотечним покриттям. Так, ліцензійні умови визначають відомості, які ліцензіат зобов’язаний подавати до Комісії . Окрім того, у документах йдеться про підстави та порядок анулювання ліцензії та питання здійснення державного регулювання, нагляду та контролю у сфері діяльності управителя іпотечним покриттям», - зазначив Олег Науменко, директор Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

Крім того, новими умовами визначено вимоги до банку та відповідний перелік документів для отримання ними ліцензії на провадження професійної діяльності з управління іпотечним покриттям.

Як стверджує пан Науменко, дані впровадження дозволять НКЦПФР організувати процес ліцензування не лише за останніми законодавчими нормами, а й зробити його більш ефективним та прозорим.

Варто зазначити, що наразі ці документи подані для державної реєстрації до Міністерства юстиції. Незабаром планується їх офіційна публікація та набрання чинності.


Теги: | НКЦПФР | діяльність регулятора | іпотечне покриття | ліцензування |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.