Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР удосконалює програми навчання фахівців на фондовому ринку


07.08.2012 14:22

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила оновлені програми навчання та рекомендувала спеціалізовані навчально-методичні посібники для фахівців, що провадять свою діяльність на фондовому ринку України. Відповідні рішення були прийняті на черговому засіданні регулятора, що відбулося 2 серпня 2012 року.

«Передусім відзначу, що Комісія розробила і затвердила типові програми навчання фахівців з питань фондового ринку, а також підготувала спеціалізовану літературу, за якою спеціалісти проходитимуть основні навчальні програми. Ми розуміємо, що навчальний процес має бути адаптований до сучасних ринкових реалій і повністю відповідати вимогам, які ставить перед нами ринок. Зазначу, що регулятор затвердив сім різних програм навчання фахівців, серед яких базова програма, програми навчання фахівців з питань торгівлі цінних паперів, ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, депозитарної діяльності, а також навчальних програм з питань організації торгівлі на фондовому ринку та фінансового моніторингу. Крім того, колективом авторів також були розроблені спеціальні навчально-методичні посібники з основних напрямів діяльності на ринку цінних паперів, які Комісія рекомендувала для використання вищими навчальними закладами при підготовці фахівців», - відзначив Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР.

Навчально-методичні посібники були розроблені провідними експертами Комісії за загальною редакцією Олега Мозгового, Члена НКЦПФР, доктора економічних наук, професора, та Дмитра Тевелєва, Голови НКЦПФР. Загалом, навчальна література охоплює базовий курс діяльності на фондовому ринку та спеціальні курси з торгівлі цінними паперами, ведення реєстрів власників цінних паперів, депозитарної діяльності, управління активами ІСІ та організації торгівлі на фондовому ринку.

Відповідно до нових програм, фахівці, що проходитимуть підготовку для провадження діяльності на фондовому ринку, вивчатимуть базовий курс, а також вузькоспеціалізований, що стосується безпосередньо їх напрямку роботи.

Незабаром навчально-методичні посібники будуть підготовлені та надруковані АРІФРУ (Агентством з розвитку інфраструктури фондового ринку України) й передані до навчально-методичних центрів НКЦПФР.

 

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | АРІФРУ | НКЦПФР | навчально-методична література | програми навчання фахівців |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.