Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР утворила конкурсну комісію для визначення уповноважених рейтингових агентств


08.02.2012 11:56

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні прийняла рішення про утворення та затвердження складу конкурсної комісії з організації та проведення конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств.


«Питання визначення уповноважених рейтингових агентств, безумовно, є дуже нагальним як для компаній та установ, що емітують цінні папери, так і для їх контрагентів, - зазначає Алла Папаіка, В.о. Директора департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. – Саме тому регулятор дуже відповідально підходить до процесу визначення таких агенцій. І перший наш крок у цьому напрямі – створення конкурсної комісії, що зможе компетентно та професійно визначити рейтингові агентства, оцінки яких можуть використовуватись в регуляторних цілях».


Відповідно до резолюції Комісії, Олексій Тарасенко, який наразі опікується питанням рейтингових агентств у Комісії, стане Головою конкурсної комісії, а Анатолій Амелін - заступником Голови (обидва - члени НКЦПФР). Окрім того, до складу конкурсної комісії увійдуть Олексій Петрашко, Член НКЦПФР, та Інна Мартиненко, директор юридичного департаменту в Комісії, яка також виконуватиме обов’язки секретаря комісії. Серед інших членів конкурсної комісії, що представляють інтереси держави, ринку та наукову спільноту, – Валентина Ящук, заступник директора департаменту фахової експертизи – начальник управління економіки та фінансів Секретаріату Кабінету Міністрів України, Анатолій Отченаш, президент ПрАТ ФК «Автоальянс-інвест», та Дмитро Леонов, Ректор Українського інституту розвитку фондового ринку, Голова ради Української асоціації інвестиційного бізнесу.
 


Теги: | НКЦПФР | діяльність регултора |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.