Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР утворює свої територіальні органи


27.01.2012 11:26

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) утворює десять територіальних органів, що представлятимуть регулятор в регіонах України. Дане рішення було прийняте на черговому засіданні Комісії 26 січня 2012 року.

Згідно до резолюції Нацкомісії, найближчим часом очікується створення таких територіальних органів: Кримського з центром у м. Сімферополі (об’єднає АР Крим та м. Севастополь), Західного з центром у Львові (його повноваження поширюватимуться на Волинську, Львівську, Рівненську та Закарпатську області), Прикарпатського з центром в Івано-Франківську (Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області), Центрального  (базуватиметься у Києві та об’єднуватиме м. Київ, Київську, Вінницьку, Житомирську, Чернігівську та Черкаську області), Східного з центром у Харкові (Сумська та Харківська області), Дніпровського з центром у Дніпропетровську (повноваження поширюватимуться на Дніпропетровську та Запорізьку області), Донбаського з центром у Донецьку (Донецька й Луганська області), Південного (центр – Миколаїв, повноваження поширюватимуться на Миколаївську, Кіровоградську та Херсонську області), Полтавського (Полтавська область) та Одеського (відповідно, Одеська область).

«Внутрішня реорганізація системи Комісії, в тому числі, і її територіальних управлінь, – давно заплановане завдання,  вирішення якого, япевен, допоможе підвищити ефективність роботи регулятора. Створюючи оновлені територіальні органи,ми керувались принципом консолідації та збалансованості, а також розподілу навантаження на регулятор у певних регіонах, - зазначив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.- У кожній області України функціонуватимуть підрозділи Нацкомісії, підпорядковані певним терорганам».

Незабаром очікується розгляд Комісією проектів положень територіальних управлінь, їх структур та чисельності.

Як підкреслив очільник регулятора, зміни в організації територіальних управлінь відбуваються паралельно із структурними змінами Центрального апарату НКЦПФР. «Маю надію, що нова структура Комісії допоможе у реалізації одного з нашихзавдань– побудові мобільного та сучасного регулятора, який зможе якісно виконувати покладений на нього обов’язок зі створення якісноїнормативної бази для діяльності ефективного та ліквідного фондового ринку», - додав пан Тевелєв.

 

Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | територіальні органи Комісії | регулятор |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.