Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вдосконалила Положення про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку


22.10.2012 14:04

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) удосконалила та уніфікувала систему організації підготовки спеціалістів ринку цінних паперів. Відповідне рішення «Про затвердження Змін до Положення  про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку» було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 16 жовтня 2012 року.

«Перш за все, зауважу, що ми доопрацювали даний документ з урахуванням всіх побажань зацікавлених сторін, що мають відношення до системи навчання кваліфікованих спеціалістів на ринку цінних паперів. Передусім, окрему увагу ми приділили підвищенню зручності цього процесу для самих спеціалістів, що проходять таке навчання. Зокрема, даним Положенням ми підвищили вимоги до навчальних закладів, які проводять відповідні навчальні процеси, та до викладачів, які залучаються до проведення занять. Так, відтепер фахівці навчатимуться за спеціальною літературою, яка розкриває тематику відповідних спеціальностей підготовки кадрів ринку цінних паперів та має погодження Міністерства освіти і науки України та НКЦПФР. До того ж, встановлено нові вимоги до навчальних закладів щодо оприлюднення на власному веб-сайті конкретної інформації для загальної аудиторії, в тому числі плану-графіку проведення занять, розкладу та навчальних програм із зазначенням викладачів з кожної теми. Сподіваємось, що зазначені зміни дозволять зробити процес навчання ще більш комфортним, зрозумілим та доступним для всіх спеціалістів», - зазначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР, що курує процес підготовки сертифікованих спеціалістів, які працюють на фондовому ринку.

Комісія спрямовує багато зусиль на модернізацію системи освіти на фондовому ринку. Дані зміни є досить важливими, оскільки регулятор зацікавлений в підвищенні кваліфікації фахівців на фондовому ринку.

Найближчим часом даний документ буде розміщений на сайті Комісії та відправлений для погодження профільним міністерствам та відомствам.

 

Контакти:

Юлія Жулій

Прес-секретар НКЦПФР

+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | навчання |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.