Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вдосконалить систему проведення кваліфікаційних іспитів фахівців з питань фондового ринку


27.06.2012 11:21

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Порядок роботи екзаменаційних комісій та проведення кваліфікаційних іспитів фахівців з питань фондового ринку. Дане рішення біло прийняте на останньому засіданні регулятора, що мало місце 21 червня 2012 року.

Варто відзначити, що даний Порядок був розроблений за підсумками наради з керівниками навчальних закладів з питань вдосконалення організації підготовки фахівців, які здійснюють професійну діяльність з цінними паперами.

«Даний документ надзвичайно важливий, коли йдеться про механізм отримання кваліфікації на фондовому ринку. Ми плануємо, що новий Порядок дасть нам змогу удосконалити цю процедуру, зробити її більш ефективною та прозорою. Зазначу, що ми регламентували порядок роботи комісій та правила проведення іспитів, а також звернули особливу уваги на організацію та оцінювання тестування, що складають фахівці. Маємо надію, що нові правила уніфікують та спростять роботу як для екзаменаційної комісії, так і для учасників ринку, що складатимуть іспит, - зауважив Олег Мозговий, Член НКЦПФР, що курує напрямок освітніх заходів на фондовому ринку. - Крім того, ми прагнули створити єдині вимоги до організації роботи екзаменаційних комісій на базі навчальних закладів, з якими Комісія уклала відповідні договори».

Зокрема, Проектом передбачено можливість проведення повторного додаткового тестування та співбесіди у разі незгоди з результатами, для чого може бути створена апеляційна комісія. Планується, що до її складу, окрім керівників Комісії, можуть входити представники саморегулівної організації та інше.

За словами пана Мозгового, Комісія систематично провадить роботу з удосконалення системи підготовки і сертифікації фахівців фондового ринку та не лишається осторонь таких важливих питань як навчальний процес, а також рівень викладання та якість навчальної літератури у профільних учбових закладах

Найближчим часом документ буде оприлюднений на офіційному сайті Комісії, де всі зацікавлені матимуть змогу ознайомитися з його змістом.
 


Теги: | НКЦПФР | кваліфікаційні іспити | фахівці з питань фондового ринку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.