Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР визначила дії КУА у разі виникнення проблем з окремими активами в її портфелі


26.02.2020 13:00

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила зміни до Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування. Зміни регламентують дії компаній з управління активами (далі — КУА) у разі, коли щодо певного активу виникають або зникають ознаки зміни його корисності.

Зокрема, зміни до Положення надають можливість отримати справедливу інформацію щодо вартості чистих активів з метою захисту прав інвесторів, які інвестували свої кошти в ІСІ.

Документом передбачено обов’язкове здійснення КУА переоцінки вартості певних активів інститутів спільного інвестування (далі – ІСІ) у зв’язку із зміною справедливої вартості таких активів, а також встановлено строки такої переоцінки.

Встановлено ознаки, що свідчать про зменшення корисності певного активу, зокрема цінних паперів, які входять до складу активів ІСІ, а також передбачено дії компанії з управління активами в разі виникнення або зникнення зазначених ознак.

Серед новацій, запропонованих документом, визначено, зокрема такі ознаки:

  • зупинення обігу цінних паперів, крім випадку зупинення обігу цінних паперів в процесі здійснення корпоративних операцій емітента;
  • зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку на підставі рішення НКЦПФР, крім випадку прийняття такого рішення на вимогу уповноваженого законом державного органу або його посадовою особою;
  • заборона торгівлі цінними паперами на підставі рішення НКЦПФР;
  • невиконання емітентом боргових цінних паперів у терміни та строки, встановлені рішенням про емісію/проспектом цінних паперів, своїх зобов’язань (невиплата доходу за цінними паперами, непогашення цінних паперів, у тому числі невиплата частини чи повної номінальної вартості цінних паперів);
  • порушення справи про банкрутство емітента цінних паперів або господарського товариства (боржника ІСІ).

З текстом Положення можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | КУА | ІСІ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.