Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР визначила переможців конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств


02.04.2012 17:15

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела другий етап конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств, визначивши, таким чином, переможців серед агенцій, що подали документи для участі у конкурсі. Згідно до рішення Конкурсної комісії, прийнятого 30 березня 2011 року, переможцями конкурсу на визначення уповноважених рейтингових агентств є ТОВ «Українське кредитно-рейтингове агентство», ТОВ «Стандарт Рейтинг» та ТОВ «Кредит Рейтинг».

За словами Олексія Тарасенко, Члена НКЦПФР та Голови конкурсної комісії, комісія, визначаючи переможців конкурсу, керувалась виключно існуючими процедурами та діючим законодавством. Тепер рішення конкурсної комісії про переможців конкурсу впродовж 10 робочих днів з дати останнього засідання конкурсної комісії має бути затверджене відповідним рішенням регулятора на його засіданні. Ця резолюція є підставою для отримання рейтинговим агентством статусу уповноваженого рейтингового агентства, яке має право визначати обов'язкові за законом рейтингові оцінки емітентів.

«Важливо зазначити, що серед наших завдань – не тільки вибір уповноважених рейтингових агенцій, а й модернізація та вдосконалення цієї сфери. Так, наразі Комісія активно обговорює з учасниками ринку усі питання, пов’язані з обов'язковим рейтингуванням. Ми маємо на меті переглянути підхід до присвоєння статусів уповноважених рейтингових агентств, а також відкоригувати список випадків використання оцінок в регуляторних цілях. Все це буде відображено у відповідному законопроекті Нацкомісії, у ньому ми також плануємо переглянути підходи до нагляду над самими агентствами», - зазначив пан Тарасенко.


Нагадаємо, що 19 березня 2011 року було організовано перший етап конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств.

 


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | рейтингування | рейтингові оцінки емітентів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.