Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР внесла зміни до вимог щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів


10.05.2012 10:25

НКЦПФР затвердила зміни до Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів, щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють.

«В першу чергу, варто зазначити, що прийняття змін до даного Положення сприятиме зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів та надасть можливість регулятору підвищити ефективність та прозорість діяльності НПФ (недержавних пенсійних фондів). Загалом документ покликаний удосконалити державне регулювання та контроль у цій сфері. Так, значних змін зазнали вимоги до диверсифікації активів НПФ на початку їх діяльності та формування активів. Встановлено окремі вимоги до структури активів НПФ до досягнення ним обсягу активів у розмірі 500 тисяч гривень за обмінним курсом Національного банку України, але на строк не більше вісімнадцяти місяців з дати реєстрації НПФ як фінансової установи», - зазначила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Передусім, документ встановлює вимоги та обмеження до інвестиційної діяльності осіб, що здійснюють управління активами інституційних інвесторів, щодо складу та структури активів НПФ, якими вони управляють, а також відповідальність за порушення вимог до складу та структури активів пенсійних фондів.

Зауважимо, дані новації розроблені у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», згідно з яким були внесено певні зміни до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» щодо вимог до складу та структури пенсійних активів.

Наразі рішення передано до Міністерства юстиції для проходження процедури державної реєстрації.


Теги: | НКЦПФР | НПФ | пенсійні активи | реформування пенсійної системи |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.