Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вносить зміни до порядку реєстрації випусків цінних паперів корпоративного та пайового інвестиційних фондів


16.01.2012 17:48

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) внесла ряд змін до Положення про порядок реєстрації випуску акцій корпоративного інвестиційного фонду та Положення про порядок реєстрації випуску інвестиційних сертифікатів пайового інвестиційного фонду. Відповідні рішення були прийняті Комісією на засіданні 12 січня 2012 року.

Зміни до даних Положеннь внесені, перш за все, задля удосконалення порядку реєстрації випусків цінних паперів корпоративнихта пайових інвестиційних фондів і покликані зробити цей процес більш ефективним та простим для ринку.

«Зокрема, зміни до порядків передбачають встановлення норми щодо подання компанією з управління активами до Комісії заяви і документів, необхідних для реєстрації випуску та проспекту емісії інвестиційних сертифікатів КІФ та ПІФ не пізніше, ніж протягом 60 днів після прийняття рішення про розміщення цих сертифікатів уповноваженим органом компанії та інші положення щодо підвищення прозорості процесу випусків цінних паперів інвестиційними фондами», - зауважила Оксана Симоненко, начальник Управління спільного інвестування Комісії.

Такі зміни були пов’язані з необхідністю узгодити та привести у відповідність до законодавства усі нормативні акти, що стосуються подання інформації на фондовому ринку. Так, останні нововведення вносяться до регуляторної бази у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо розкриття інформації на фондовому ринку».

Прийняті рішення мають зробити подання інформації про цінні папери в НКЦПФР відповідним до останніх норм законодавства, уточнити окремі норми положення та врахувати правки до нормативного акту, які, в тому числі,були запропоновані Українською асоціацією інвестиційного бізнесу, а також удосконалити порядок реєстрації випуску цінних паперів інвестиційними фондами.

Наразі обидва документа передано до Міністерства юстиції України для державної реєстрації. Рішення набудуть чинності з моменту публікації в офіційних виданнях регулятора.

 

Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | випуск акцій |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.