Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР встановить порядок реєстрації акцій при зміні розміру статутного капіталу


09.04.2012 10:21

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) встановить порядокреєстрації акцій при зміні розміру статутного капіталу. Відповідне рішення «Про затвердження Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства та Змін до Порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випусків акцій» було схвалене регулятором на його засіданні, що відбулося 3 квітня 2012 року.

«У зв’язку з постійним вдосконаленням «корпоративного» законодавства, насамперед, набрання чинності Законом України «Про акціонерні товариства» та змін до нього, ми актуалізуємо існуючу нормативну базу Комісії, тому й підготували відповідний Порядок, - зауважує Анатолій Амелін, Член НКЦПФР. – Даний документ, зокрема, спрямований на вирішення питання щодо комплексного правового регулювання процедури реєстрації випусків акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерних товариств (публічних та приватних) під час зміни розміру їх статутного капіталу».

Крім того, резолюцією передбачено внесення змін до Порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випусків акцій в частині порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання тимчасових свідоцтв про реєстрацію випуску акцій у зв'язку з нерозміщенням акцій, відмовою від розміщення або незатвердженням результатів розміщення.

Варто зауважити, що водночас регулятор визнав таким, що втратило чинність, рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26 квітня 2007 року № 942 «Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску акцій».

Наразі документ готується для оприлюднення на офіційному сайті Комісії для обговорення з представниками ринку та громадськості, а також передається для погодження усім зацікавленим міністерствам та відомствам.


Теги: | випуск акцій | НКЦПФР | статутний капітал | корпоративне законодавство |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.