Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР взяла участь у Першому всеукраїнському з’їзді користувачів фінансових послуг


05.03.2012 09:21

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) взяла участь у Першому всеукраїнському з’їзді користувачів фінансових послуг, що мав місце 2 березня 2012 року в Українському домі.

До участі у заході були запрошені представники уряду, бізнесу, міжнародних та українських громадських організацій, що опікуються питаннями розвитку фінансового сектору. Комісію на заході представляв Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

У своїй доповіді пан Лібанов наголосив на основних напрямках роботи Комісії, принципах, якими керується регулятор, та зупинився на подальших планах роботи НКЦПФР. «Стратегічна і надзвичайно важлива задача для Комісії – це захист прав інвесторів. Тому чимало уваги приділяється саме цьому аспекту нашої роботи. І ми вже заявляли, що ставимо перед собою задачу стати адвокатом інвесторів в Україні. Основною метою регуляторної політики НКЦПФР є ліквідність вітчизняного фондового ринку, яку неможливо уявити без залучення у галузь більшої кількості цінних паперів, і ця мета не може бути реалізована без всебічного та ефективного сприяння інвестору, захисту його прав на ринку, покращення умов для інвестицій в економіку держави, загалом», - зазначив Максим Лібанов.

В цілому, серед основних тем заходу став захист прав споживачів фінансових послуг та сприяння держави у цьому напрямку. Серед запрошених до участі у з’їзді були Володимир Литвин, Голова Верховної Ради України, Олександр Попов, Голова Київської міської державної адміністрації та інші високопосадовці.

Зокрема, на тему регулювання фінансового сектору мову вели представники Національного банку України, Нацкомфінпослуг та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Загалом, в рамках зустрічі учасники обговорили основні проблемні питання, що існують в галузі надання фінансових послуг, а також можливості їх подолання шляхом застосування міжнародного досвіду та ефективного регулювання цього сектору.

Серед планів організаторів - зробити такі зустрічі постійними та долучати до обговорення експертів, фінансистів, представників влади та бізнесу, аби створити умови надання фінансових послуг більш комфортним, а регулювання напрямку - ще ефективнішим.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар Комісії
тел. (044) 254 25 53


Теги: | цінні папери | НКЦПФР | діяльність регулятора | фінансові послуги | ліквідність фондового ринку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.