Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР взяла участь у семінарі для професійних бухгалтерів і аудиторів України


16.02.2012 08:43

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) взяла участь у семінарі для професійних бухгалтерів та аудиторів України. Відкривала захід Олена Величко, представник Комісії, яка вела мову щодо вимог регулятора відносно подачі звітності до Комісії згідно з нормами МСФЗ (міжнародними стандартами фінансової звітності).

«Тема переходу до міжнародних стандартів надзвичайно актуальна на сьогоднішній день, саме тому на семінарі вона займала ключове місце. Загалом, варто зазначити, що система подачі інформації за МСФЗ – це необхідні зміни на шляху до розвитку галузі, адже така форма звітності сприяє інвестиційній привабливості підприємства, прозоріше демонструє його роботу і, таким чином, допомагає залучити додатковий капітал у бізнес», - зауважила Олена Величко.

Загалом, вже зараз чимало учасників ринку використовують ці міжнародні практики для розкриття інформації. Нагадаємо, що починаючи з поточного року подача звітності згідно до МСФЗ стане обов’язковою для деяких акціонерних товариств, а з 2013 року на міжнародні стандарти фінансової звітності мають перейти усі акціонерні товариства та профучасники ринку цінних паперів.


Теги: | НКЦПФР | МСФЗ | аудитори | фінансова звітність |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.