Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: Законопроект «Про інститути спільного інвестування» пройшов перше читання


22.02.2012 09:06

Законопроект «Про інститути спільного інвестування», ініційований НКЦПФР (Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку), був прийнятий Парламентом у першому читанні 21 лютого 2012 року. За документ віддали свої голоси 260 депутатів.

Нагадаємо, даний проект закону був розроблений регулятором фондового ринку з метою удосконалення законодавчої бази щодо регулювання діяльності інститутів спільного інвестування, зокрема корпоративних та пайових інвестиційних фондів, та актуалізації згідно до сьогоднішніх реалій діючого законодавства. Згідно до тексту Законопроекту, документом передбачено удосконалення порядку створення, функціонування та ліквідації КІФ та ПІФ, класифікація інвестиційних фондів, існування яких не було передбачено в існуючій редакції Закону, встановлення вимог щодо іменної форми випуску цінних паперів та їх існування у бездокументарній формі. Також проектом Закону заплановано впровадження оновленого порядку дій КІФ та інвесторів щодо здійснення розрахунків під час розміщення та викупу цінних паперів ІСІ тощо.

Доповідаючи парламентарям про значення законопроекту «Про ІСІ», Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР зауважив, що проект Закону спрямований на забезпечення залучення та ефективного розміщення фінансових ресурсів інвесторів і визначення правових та організаційних основ створення, діяльності, припинення ІСІ, особливості управління їх активами, а також має встановити вимоги до їх складу, структури, зберігання, особливостей емісії тощо.

Зауважимо, що даний законопроект максимально враховує побажання ринку та містить в собі всі необхідні норми для забезпечення подальшого розвитку інститутів спільного інвестування.

Найближчим часом планується отримання коментарів та зауважень стосовно тексту проекту Закону від депутатів, а незабаром – і, остаточне, друге читання Законопроекту.

 


Контакти:
Прес-секретар Комісії
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | інвестиційні фонди | НКЦПФР | КІФ | ПІФ | венчурні ІСІ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.