Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: Законопроект «Про інститути спільного інвестування» рекомендований профільним Комітетом Верховної Ради до розгляду Парламентом


09.02.2012 13:50

Законопроект «Про інститути спільного інвестування», ініційований Комісією, був рекомендований Комітетом з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Верховної Ради до розгляду Парламентом. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комітету 8 лютого 2012 року. Даний проект закону був розроблений ДКЦПФР з метою удосконалення законодавчої бази щодо регулювання діяльності інститутів спільного інвестування, зокрема корпоративних та пайових інвестиційних фондів.

«Працюючи над даним законопроектом, Комісія ставила собі за мету розробити нову законодавчу базу, що відповідатиме сьогоднішнім реаліям функціонування інститутів спільного інвестування. У даному законопроекті ми намагалися максимально врахувати побажання ринку та створити такий нормативний акт, який був би ефективним та дав можливість для подальшого розвитку інститутів спільного інвестування та фондового ринку в цілому», - зауважив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР у своїй доповіді перед депутатами.

Відповідно до норм законодавства, документом планується передбачити удосконалений порядок створення, функціонування та ліквідації КІФ та ПІФ, законодавчо класифікувати інвестиційні фонди, існування яких не було передбачено в існуючій редакції Закону, встановити вимоги щодо іменної форми випуску цінних паперів та їх існування у бездокументарній формі. Також планується запровадити оновлений порядок дій КІФ та інвесторів щодо здійснення розрахунків під час розміщення та викупу цінних паперів ІСІ тощо.

Крім того, законопроект «Про інститути спільного інвестування» спрямований на забезпечення залучення та ефективного розміщення фінансових ресурсів інвесторів і визначення правових та організаційних основ створення, діяльності, припинення ІСІ, особливості управління їх активами, а також має встановити вимоги до їх складу, структури, зберігання, особливостей емісії тощо.

Загалом, прийняття Закону України «Про інститути спільного інвестування» сприятиме покращенню системи управління ІСІ та підвищенню ефективності інвестиційної діяльності цих інститутів, що в цілому спрямоване на збільшення обсягів надходжень інвестиційних ресурсів до економіки країни.

Вже найближчим часом планується перше читання Законопроекту «Про інститути спільного інвестування» у Верховній Раді України.

 

Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | ІСІ | НКЦПФР | діяльність регулятора | КІФ | ПІФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.