Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР застосувала санкцію за маніпулювання цінами на фондовому ринку


15.01.2013 15:59

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) застосувала санкцію за маніпулювання цінами на фондовому ринку у відношенні інвестиційної компанії «Тройка Діалог». Відповідну постанову було винесено уповноваженою особою Комісії 14 січня 2013 року.

«Одне з головних завдань регулятора – забезпечення рівних умов діяльності на ринку для всіх учасників та недопущення порушення законодавства. Комісія всебічно вивчила ситуацію, що мала місце на «Українській біржі» 15 березня 2012 року, провела необхідні дії, детальну перевірку та аналіз, що дозволило встановити факт маніпулювання цінами та здійснити правозастосування до даної компанії», - зазначив Анатолій Амелін, т.в.о. Голови Комісії.

За словами пана Амеліна, у результаті неправомірних дій «Тройки Діалог» при здійсненні операцій з цінними паперами емітента, що мали вагому частку в індексному кошику «Української біржі», значення індексу, що є базою для формування вартості ф’ючерсного контракту, істотно змінилось. Одночасно з цим було проведено низку операцій із ф’ючерсами, в результаті яких при експірації ф’ючерсу даний профучасник та пов’язані з ним треті особи отримали необґрунтовану вигоду.

Нагадаємо, що в середині грудня НКЦПФР порушила справу відносно даної компанії за маніпулювання цінами на фондовому ринку, адже факти маніпуляції цінами були виявлені регулятором під час перевірки експірації ф'ючерса на індекс «Української біржі».

Минулого року регулятор застосував чотири санкції фінансового характеру за маніпулювання цінами на фондовому ринку – до компаній «Сіті Брок» та «Ті капітал», а також до «Паритет Інвестментс» та «Сортіс».

Більш детальна інформацію про правопорушення  в постанові про застосування санкції, яка найближчим часом буде опублікована в Реєстрі правопорушень.


Теги: | НКЦПФР | Тройка Діалог |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.