Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР затвердила порядок ведення реєстру аудиторів та аудиторських фірм


18.05.2012 13:58

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Порядку ведення реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на фондовому  ринку» на черговому засіданні від 15 травня 2012 року.

«Питання порядку ведення реєстру аудиторських фірм є вкрай важливим для Комісії, і НКЦПФР вже давно стурбована аспектами підвищення якості аудиторських звітів. Адже аудиторський висновок дає регулятору можливість впевнитися, що фінансова звітність компанії відображає достовірну та точну інформацію за минулий рік, що необхідно для прозорої та ефективної роботи», - запевнив Максим Лібанов, Директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Що стосується основних змін, впроваджуваних новим документом, то вони полягають в тому, що через три місяці з дати набрання чинності цим рішенням аудиторські перевірки матимуть право проводити виключно аудиторські фірми, включені до реєстру аудиторів та аудиторських фірм. Даний реєстр аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на фондовому  ринку, складатиме та супроводжуватиме фондовий регулятор.

В цілому, новий Порядок передбачає налагодження співпраці аудиторських фірм та регулятора, удосконалення процесу надання інформації до Комісії, що, у свою чергу, спрямовано на підвищення прозорості фондового ринку України.


Теги: | НКЦПФР | аудиторські фірми | реєстр аудиторів | діяльність на фондовому ринку | діяльність регулятора |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.