Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершує підготовку Положення про функціонування фондових бірж


22.11.2012 15:05

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) фіналізує роботу над проектом рішення «Про затвердження Положення про функціонування фондових бірж», що було прийнято на черговому засіданні регулятора 20 листопада 2012 року.НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) фіналізує роботу над проектом рішення «Про затвердження Положення про функціонування фондових бірж», що було прийнято на черговому засіданні регулятора 20 листопада 2012 року.

«Положення про функціонування фондових бірж є базовим та комплексним документом, що регулює діяльність організаторів торгівлі на фондовому ринку України, тому ми намагалися максимально врахувати пропозиції та побажання усіх зацікавлених бірж та привести документ у відповідність до кращих міжнародних стандартів», - наголосив Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

Що стосується суті документу, то за словами пана Науменка, у ньому прописуються вимоги до лістингу цінних паперів іноземних емітентів, що наразі планується до впровадження. Крім того, Положенням пропонується посилити вимоги до цінних паперів, які знаходяться в першому рівні лістингу, зокрема, щодо періоду існування емітента, що випустив цінні папери, вартості його чистих активів, доходу, капіталізації тощо.

Наразі Комісія вже врахувала всі побажання і зауваження від профільних міністерств та відомств, а також від учасників ринку та направила документ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.