Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершує роботу із внесення змін щодо реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій


06.09.2012 10:04

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) фіналізує роботу із внесення змін до нормативної бази щодо реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій. Відповідне рішення «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій» було прийнято на плановому засіданні регулятора, що відбулося 4 вересня 2012 року.

«Передусім, зауважу, що необхідність таких змін передбачена Законом «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо розкриття інформації на фондовому ринку», - підкреслила Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. - Якщо говорити про зміст впроваджуваних нами новацій, то окремі зміни стосуються порядку реєстрації випусків цінних паперів. Так, зазначеним законом передбачено оформлення проспекту емісії не лише при відкритому (публічному), а і при закритому (приватному) розміщенні цінних паперів; а також право емітента оформити проспект емісії цінних паперів (крім пайових), що підлягають відкритому (публічному) розміщенню, двома частинами (базовий проспект емісії та проспект емісії цінних паперів відповідного випуску), які підлягають реєстрації Комісією. Проте, ці аспекти не передбачені нинішньою нормативною базою, тому ми й вносимо відповідні зміни».

Варто додати, що дане рішення було схвалено регулятором у квітні поточного року, обговорено з учасниками ринку, погоджено з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами, а наразі направляється до Міністерства юстиції для державної реєстрації.

Зауважимо, що змін зазнають наступні документи:

Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу, затверджене рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 17.07.2003 № 322, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 13.08.2003 за № 706/8027 (у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.10.2006 № 1178);

Положення про порядок випуску облігацій внутрішніх місцевих позик, затверджене рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 07.10.2003 № 414, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 28.10.2003 за № 982/8303 (у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 № 2285).


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | облігації | внесення змін |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.