Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершує роботу над Положенням, що регулює припинення діяльності депозитаріями цінних паперів Обговорення


11.10.2012 10:18

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) фіналізує роботу щодо урегулювання механізму припинення діяльності депозитаріями цінних паперів. Відповідне рішення «Щодо врегулювання питань, які виникають у зв`язку з припиненням провадження професійної діяльності на фондовому ринку – депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів» було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 2 жовтня 2012 року.

За словами авторів документу, проект створювався регулятором, в першу чергу, з метою нормативно закріпити можливість припинення діяльності депозитаріями та захистити права інвесторів на цінні папери, що зберігаються депозитарною установою. Зокрема, документ визначає порядок визначення депозитарія-правонаступника, прописує порядок дій при припиненні діяльності, механізм передання на зберігання баз даних, архіву тощо, а також контроль за виконанням учасниками ринку норм Положення. Всі питання, які виникають у зв'язку з припиненням депозитарної діяльності на фондовому ринку, Комісією було розглянуто та врегульовано.

Зауважимо, що даний документ було розроблено відповідно до статей 3, 7 та пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», статті 10 Закону України «Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні», статті 47 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».

Наразі документ вже погоджено з профільними міністерствами та відомствами, а також з учасниками ринку. Комісія врахувала побажання та зауваження від депозитаріїв та направила його на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 255


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.