Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершує роботу над Порядком реєстрації акцій при зміні розміру статутного капіталу


03.08.2012 10:15

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення «Про затвердження Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства та Змін до Порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випусків акцій». Воно було схвалене регулятором на плановому засіданні, що відбулося 31 липня 2012 року.

«Ми постійно вдосконалюємо «корпоративне» законодавство, отже, і нормативну базу Комісії; тому й підготували відповідний Порядок, - зауважує Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. – Нагадаю, що цей документ спрямований на вирішення питання щодо комплексного правового регулювання процедури реєстрації випусків акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерних товариств (публічних та приватних) під час зміни розміру їх статутного капіталу».

Крім того, рішення охоплює і внесення змін до Порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випусків акцій в частині порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання тимчасових свідоцтв про реєстрацію випуску акцій у зв'язку з нерозміщенням акцій, відмовою від розміщення або незатвердженням результатів розміщення.

«Наразі документ вже пройшов етап обговорення з громадськістю та учасниками ринку, погоджений з усіма зацікавленим міністерствами та відомствами та направляється до Міністерства юстиції для проходження процедури державної реєстрації», - додала пані Папаіка.


Теги: | випуск акцій | НКЦПФР | корпоративне законодавство |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.