Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР змінить Положення про функціонування фондових бірж


17.04.2012 08:58

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Положення про функціонування фондових бірж. Таке рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, що мало місце 10 квітня 2012 року.

«На сьогоднішній день основним документом, згідно до якого працюють біржі, є Положення про функціонування фондових бірж, затверджене Комісією ще у 2006 році. Природньо, що за цей час чимало змінилось у діяльності фондового ринку та потребах організаторів торгівлі. Враховуючи існуючі реалії, Комісія планує внести чимало змін до нормативного акту. Ми отримали побажання від усіх зацікавлених бірж України, і всі вони були максимально враховані при розробці документу. Варто зазначити, що це комплексні зміни, які неодноразово обговорювались з учасниками ринку, і результатом цього і стало створення нормативного акту», - зауважив Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР.

Зокрема, зміни у документі прописують вимоги до лістингу цінних паперів іноземних емітентів, вимоги до електронної торгової системи. Також Положенням буде впроваджено поняття біржового фондового індексу.

«Особливу уваги у новому документі ми приділили питанням цінової нестабільності та маніпуляцій на ринку цінних паперів. Завдяки прийняттю даного регуляторного акту, сподіваюсь, нам вдасться зменшити ризики для інвесторів, що працюють на біржах», - додав пан Тарасенко.

Найближчим часом документ буде передано для погодження у профільні міністерства та відомства та розміщено на сайті Комісії для отримання коментарів та побажань від учасників ринку та громадськості.


Теги: | НКЦПФР | функціонування фондових бірж | організатори торгівлі | фондовий індекс |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.